Rallypiloot Chris Ingram kijkt terug op zijn seizoen

Andrews Sykes UK sponsort sinds enige tijd de Britse rallyrijder Chris Ingram. De jonge piloot werd begin oktober tot Europees kampioen gekroond in de categorie tweewiel-aandrijving, en zal dit weekend deelnemen aan de Wales Rally GB.

Zijn sterke prestaties dit seizoen hebben Chris heel wat nationale en internationale persaandacht opgeleverd. Dat heeft ervoor gezorgd dat ook onze Andrews Heat for Hire reclame prominent onder de aandacht is gekomen in live beelden en interviews. Andrews heeft een lange historische band met de motorsport, en de beelden zullen voor velen herinneringen oproepen aan de iconische auto’s met onze merknaam erop in de jaren ’70.

We vroegen Chris om een terugblik op zijn racejaar. “Dit was één van de beste seizoenen van mijn carrière tot dusver, met als kroon op het werk mijn Europese FIA-titel. Bovendien hebben we op enkele prachtige plaatsen kunnen racen, waaronder in de Rally Azores met enkele wegen op de rand van vulkanen, en ook in België en Tsjechië.”

“Vijf keer op rij het podium halen om zo de Europese titel in de tweewiel-aandrijving te veroveren is een prestatie waar ik met veel trots op terugkijk, maar het is ook gelukt dankzij de steun van het Opel-team en van mijn sponsors Andrews Heat for Hire. Zonder hun steun was dit niet mogelijk geweest!”

De Wales Rally GB is voor Chris een mooie kans om te racen nabij de plek waar hij is opgegroeid, met onder andere een stadium bij het Cholmondeley Castle in Cheshire. Het World Rally Championship is ook voor het eerst sinds de jaren ’90 terug op Engelse bodem, en Ingram is de eerste Britse piloot bij het Vauxhall-team in 16 jaar!

Naar schatting 100,000 toeschouwers zullen aan de kant staan om de 22 stadia van de race te aanschouwen, waarin de rijders maar liefst 333 kilometer zullen moeten afleggen in naar verwachting uitzonderlijk droge omstandigheden.

Iedereen bij Andrews wenst Chris erg veel geluk toe in dit nieuwe hoofdstuk van zijn carrière, en we duimen allen voor een succesvol weekend achter het stuur voor hem en zijn team.