Andrews Sykes verwarmt appartementencomplex in Molenbeek

Tijdens de ijzige periode in de laatste week van februari en de eerste de eerste dagen van maart zakten de temperaturen lokaal tot -9°C – zulke vriestemperaturen voelen aan als -15°C tot -18°C.

Op een van deze koude dagen raakte de bestaande verwarmingsketel in een appartementencomplex defect. De herstelprocedure zou enige tijd in beslag nemen, waardoor
de beheerder – een van de grootste landelijke energiemaatschappijen – contact opnam met Andrews Sykes.

De defecte ketel bevond zich op de zesde verdieping, waardoor de plaatsing van een vervangketel niet vanzelfsprekend was. Dankzij de jarenlange ervaring van onze gespecialiseerde techniekers kon Andrews Sykes meteen de gepaste oplossing leveren.

Wij installeerden een KH 520 TA ketelhuis van 520 kW aan het complex. Dit type ketelhuis werd speciaal ontworpen om buiten opgesteld te worden; de ketel zelf bevindt zich in een anti-vandalisme container.
Omdat de aansluiting voor de bestaande verwarmingsinstallatie zich bovenaan het gebouw bevond moesten de verwarmingsdarmen 18 meter omhoog en vervolgens 10 meter naar binnen.

Binnen 4 uur na de oproep hadden alle bewoners van het gebouw weer beschikking tot verwarming en warm water. Zo kon Andrews Sykes de verantwoordelijke leverancier en de bewoners van het gebouw behoeden voor de gevolgen van ijskoude winterse temperaturen.

Indien u graag meer te weten komt over hoe uw bedrijf gebruik kan maken van onze snelle dienstverlening en gespecialiseerde toestellen en techniekers, kan u steeds terecht op onze website www.andrewssykes.be/nl/ of staan onze specialisten u graag te woord op het nummer 0800 15010.