De voordelen van een warmtepomp: gebruik en besparingen

Warmtepompen zijn een populaire manier geworden om gebouwen te verwarmen en dat is vooral dankzij de voordelen, die het biedt op het gebied van de installatie en de geringe CO2 uitstoot. Inderdaad, ook als het gaat om het tijdelijk verwarmen van ruimtes of hele gebouwen, is de warmtepomp ook wel heatpump genoemd, een duurzame oplossing die te huur is.

Hoe werkt een warmtepomp?

De werking van een warmtepomp is relatief eenvoudig: het is een koelsysteem die warmte onttrekt aan externe bronnen – zoals lucht, water of uit de grond – en die door compressiecycli en veranderingen in de toestand van het koelmedium, koude ( airconditioning in koelmodus ), of warmte produceert.  Deze warmte kan worden gebruikt voor verwarming en/of warm water.

De enige energie die nodig is voor de werking van het toestel is de elektrische energie, die wordt gebruikt door de ventilator en de compressor, de eerste om de lucht te verplaatsen, de tweede om het koelgas te comprimeren en de toestand van de gasvormige toestand te veranderen in vloeibare toestand.

Afhankelijk van de energiebron waarvan de pomp warmte gebruikt en hoe deze pomp deze energie herstelt, zijn er lucht-lucht, lucht-water en water-water warmtepompen.

Verwarmingsproductie door een warmtepomp: zijn er voordelen?

Ja, omdat het gebruik van een warmtepomp voor het verwarmen van de productie financieel zeer voordelig is. De reden hiervoor is dat van elke verbruikte elektrische kWh 3 tot 5 kWh warmte geproduceerd wordt, wat een efficiëntie van 300% tot 500% garandeert.

Tot een paar jaar geleden werd het gebruik van elektriciteit om warmte te produceren als nadelig beschouwd; dankzij de introductie van de warmtepomp heeft de technologie van tegenwoordig deze logica veranderd.

Door het gebruik van elektriciteit als energiebron, heeft de installatie van warmtepompen voor verwarming een duidelijk milieuvoordeel: aangezien het een systeem is dat gebruik maakt van schone energiebronnen (zoals elektriciteit, water, omgevingslucht), draagt het bij aan de vermindering van schadelijke emissies in het milieu (bijv. Emissie van koolstofdioxide). Bovendien is het niet noodzakelijk dat de temperatuur van de bron waaruit de pomp de warmte onttrekt bijzonder hoog is, wat de efficiëntie van deze toestellen laat zien.

De enige beperking met betrekking tot het gebruik van deze machines is de relatief lage verwarmingstemperatuur (maximaal 45-50°C) die een buitentemperatuur van meer dan nul graden vereist (of optimaal boven +7°C om de prestaties niet in gevaar te brengen).

Huur een warmtepomp: gegarandeerde besparingen

Het huren van een warmtepomp is de ideale oplossing voor alle bedrijven die verwarming en/of warm water nodig hebben en voldoende elektrisch vermogen hebben om de apparatuur te bedienen. De toepassing is ook geschikt wanneer uw pand niet is aangesloten op het aardgasdistributienetwerk.

Zoals eerder gezegd, verbruiken warmtepompen slechts 1 kWh elektriciteit om 3 tot 5 kWh aan thermische energie te produceren, wat bijzonder economisch is. De verhuur van warmtepompen is daarom uiterst efficiënt, vooral omdat het niet alleen zorgt voor de productie van warme lucht in de winter en frisse lucht in de zomer (verwarming en koeling), maar ook voor de productie van warm water voor huishoudelijk gebruik – allemaal met maar één apparaat.

Bovendien bespaart het gebruik van elektriciteit als energiebron aanzienlijke kosten die gepaard gaan met brandstoffen (olie of gas) en hun opslagreserves (tanks), die niet langer nodig zijn. Op middellange en lange termijn verhuur, kan de keuze van een warmtepomp duizenden euro’s besparen en de impact op het milieu aanzienlijk verminderen.

De voordelen van de warmtepomp

Laten we kort alle voordelen samenvatten van het gebruik van warmtepompen:

– Verwarmingsproductie in de winter en airconditioning in de zomer: airco en verwarmings functies kunnen volgens de actuele weersomstandigheden op verschillende tijden worden gebruikt.

– Productie van warm water voor huishoudelijk gebruik: nuttig om warm water in grote hoeveelheden te hebben, maar ook handig voor sommige productieprocessen of voor het testen van bepaalde installaties zoals vloerverwarmingssystemen.

– Hoge prestatiecoëfficiënt: warmtepompen produceren meer energie dan de elektrische energie die wordt gebruikt voor hun werking, met een gemiddeld verhouding van ongeveer 4 tot 1.

– Aan te sluiten op luchtbehandelingskasten (LBK): Alle Andrews Sykes warmtepompen kunnen eenvoudig worden aangesloten op de luchtbehandelingssystemen van klanten. Indien nodig kunnen we deze luchtbehandelingskasten ook leveren.

– Eenvoudig te installeren en te onderhouden: geen zorgen voor klanten en geen tanken om rekening mee te houden.

– Ecologisch: lage milieu-impact. De elektriciteit die nodig is om een warmtepomp van stroom te voorzien, is verminderd en kan worden geproduceerd door een hernieuwbaar energiesysteem. Minder CO2-uitstoot en minder fijnstof.

Het assortiment warmtepompen van Andrews Sykes Klimaatverhuur

Andrews Sykes biedt zijn klanten een breed scala aan warmtepompen die in staat zijn om verwarming, airconditioning en warm water voor huishoudelijk gebruik te produceren. Het zijn moderne machines met een capaciteit van 30 tot 300 kW en gebruiken koelgassen die voldoen aan de Europese normen.

De functionering is stil en milieuvriendelijk; alle apparaten zijn bij uitstek geschikt voor commerciële en industriële toepassingen.

Bovendien zijn onze rooftop aircos ook uitgerust met warmtepomptechnologie en zijn daarom omkeerbaar, wat het mogelijk maakt om zeer snel van airconditioning naar verwarming te schakelen wanneer dat nodig is (bijvoorbeeld bij evenementen).

Zijn warmtepompen geschikt voor alle soorten projecten?

Nee, er zijn situaties waarin de keuze van een warmtepompverwarming niet zo voordelig is.

Warmtepompen nemen af in capaciteit als de buitentemperatuur daalt. Hun efficiëntie wordt verminderd wanneer buitentemperaturen lager zijn dan 5°C of wanneer er een hoge vochtigheid is. In dergelijke gevallen heeft het de voorkeur om een installatie te ondersteunen met een kleine elektrische boiler.

Evenzo is een warmtepomp niet de ideale oplossing wanneer een watertemperatuur van meer dan 50°C is vereist.

Tot slot, voor projecten van zeer korte duur – tussen 7 en 15 dagen – is het economische voordeel van het huren van een warmtepomp in vergelijking met een conventionele oplossing niet erg groot.

______________________________________________________________________________________________

Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste warmtepomp in ons assortiment?

Bel ons nu op 0800 15010, onze experts helpen u graag.