Droging En Verwarming Voor Container Terminal

In de haven van Antwerpen verrijst momenteel een nieuwe grote containerterminal. Dankzij de aanleg van deze terminal is de Antwerpse haven binnenkort ook bereikbaar voor de nieuwste generatie containerschepen. De nieuwe terminal krijgt een diepzee kade van twintig meter, over een lengte van bijna één kilometer.

Dit grote bouwproject behelst onder meer de aanleg van 20 kilometer riolering, 210.000 ton asfalt en tien hectare spoorterminal. De terminal krijgt een directe verbinding met de snelweg, zodat de containers eenvoudiger per vrachtwagen naar en van de terminal vervoerd kunnen worden.

Om de bouw van dit project te versnellen, werd de hulp van Andrews Sykes ingeroepen. Nadat een Andrews Sykes- adviseur ter plekke het project ging bekijken, oordeelde hij dat vier DH 150 ontvochtigers en zeven DE 95 heaters de beste oplossing zouden bieden voor het bespoedigen van deze werkzaamheden. Later die week werden de electroheaters en ontvochtigers afgeleverd en geïnstalleerd. Sindsdien draaien de machines naar volle tevredenheid van de klant. De bouwwerkzaamheden verlopen voorspoedig. Naar verwachting zal binnen een maand het project opgeleverd worden.