Andrews Sykes Klimaatverhuur helpt bij noodweer

Het weer in België is over het algemeen zacht, maar vorige week bleek dat ook ons land niet gespaard blijft van de kracht der natuur. De storm die over Noord-Europa raasde was zo heftig dat honderden vluchten werden geannuleerd en in ons land de leerlingen van de lagere school in Gruitrode moesten worden geëvacueerd nadat het dak van enkele klassen wegvloog.
Er werd de hele dag en nacht doorgewerkt om de schade zo snel mogelijk in te perken.

Zo is de storm ook Andrews Sykes niet ontgaan. Wij ontvingen een dringende noodoproep van een internationaal bekende supermarktketen nadat de koelmachines op het dak van hun hoofdkwartier door de storm werden opgetild. Hierdoor braken de koelleidingen en viel de koeling in de serverruimte van het gebouw weg.

Via de telefoon bespraken wij de beste oplossing om enige verdere schade te voorkomen.
Er werd gekozen voor twee mobiele airconditioning systemen van het type PAC 60 S3.
Deze krachtige toestellen hebben samen een koelcapaciteit van 34 kW en zijn uiterst geschikt om grote serverruimten te koelen.

Binnen 4 uur werden de koelsystemen geleverd en in de serverruimte geïnstalleerd en werd
de warme lucht via leidingen van 10 meter naar buiten geloodst.

De storm was nog niet gaan liggen, maar schade aan de computersystemen werd volledig voorkomen dankzij onze airconditioning. De klant was uiteraard zeer tevreden met de snelle interventie en de professionele toestellen die ter plaatse zullen blijven tot het interne systeem is hersteld.