“Een saluut aan Mart Smeets” dankzij professionele koeling door Andrews Sykes

Na een zeer succesvolle carrière van 42 jaar zal Mart Smeets na de Olympische spelen van 2016 niet meer op het oude niveau verder gaan als sportjournalist. Om extra aandacht te geven aan Mart Smeets heeft BNN-VARA met het programma DWDD een speciale uitzending gemaakt waarin zijn gehele carrière in 90 minuten wordt doorlopen: ‘een Saluut aan Mart Smeets’.

Om deze uitzending extra bijzonder te maken is de Apollo Sporthal in Amsterdam uitgekozen voor de TV-opname. Hier is tenslotte ooit de ‘sport’ carrière van Mart begonnen als basketballer.

De opname dagen voor deze uitzending waren gepland in de maand juni, maar één week voor de opname datum voorspelde het KNMI een weersverwachting van 21 – 23 graden. Aangezien de Apollohal niet voorzien is van een airco systeem, ging men zich zorgen maken over de binnentemperatuur als de gehele dag de zon op de hal staat te schijnen. De hal is namelijk voor een groot gedeelte voorzien van glazen wanden en daken.

Om er dus zeker van te zijn dat de temperatuur binnen in de sporthal tijdens de opname dagen op een acceptabel niveau blijft werd Andrews Sykes Klimaatverhuur in Amsterdam gebeld voor advies. Naar aanleiding van het telefonisch contact is de adviseur naar de locatie gegaan om samen met de installateur een passende koelinstallatie te berekenen. De gewenste binnentemperatuur was 21-22 graden en na een nauwkeurige calculatie is er een 375KW chiller geplaatst met twee 150KW Fan Coil Units. Omdat de sporthal niet de benodigde stroom beschikbaar had is deze gehele koelinstallatie aangesloten op een 300KVA aggregaat welke door Andrews is meegeleverd.

Twee dagen voorafgaand aan de opname dagen bleek de buitentemperatuur zelfs nog hoger te gaan stijgen naar maar liefst 27 – 28 graden.

Uiteindelijk hebben we tijdens de opname dagen de gewenste binnentemperatuur bereikt en behouden. En natuurlijk tot grote tevredenheid van de omroep BNN-VARA, presentator Matthijs van Nieuwkerk en Mart Smeets zelf.