Koeling Voor Parkeergarage

Het Rotterdamse Groothandelsgebouw is één van meest bekende en karakteristieke gebouwen van de stad. Het herbergt tientallen ondernemingen, van kleine eenmansbedrijfjes tot grote multinationals. Het Groothandelsgebouw is gehuisvest naast het Centraal Station, waar het sinds 1951 al de thuisbasis is voor een groot aantal bedrijven. Nadat Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog grotendeels werd verwoest, werd na de oorlog besloten de stad stuk voor stuk weer op te bouwen. De voltooiing van het Groothandelsgebouw was in 1953 een feit. Tegenwoordig is het gebouw een Rijksmonument.

Dankzij de aanwezigheid van enkele zeer populaire horeca-gelegenheden en de centrale ligging van het pand is de parkeergarage altijd zeer druk bevolkt. In de zomermaanden kan de temperatuur daarom al snel akelig snel oplopen. De beheerder van de parkeergarage benaderde daarom Andrews Sykes Chiller Verhuur voor een advies om deze ruimte te koelen.

De adviseur van Andrews Sykes Chiller Verhuur beoordeelde de situatie ter plaatse en oordeelde dat een 200kW chiller de meest geschikte oplossing zou bieden. Het bestaande koeling systeem werd verbonden met de Andrews Sykes chiller waarna binnen de kortste keren de temperatuur weer naar het gewenste niveau daalde.