Museum & distributiecentrum vertrouwen op Andrews Sykes

De musea zijn weer open en daar was dit museum maar al te blij om. Wel kan een langdurige sluiting van de deuren ook leiden tot problemen met de apparatuur — vooral airco- en binnenklimaatsystemen kampen hier vaker mee. Dit zien wij bij Andrews Sykes sinds de laatste ronde van versoepelingen zeer vaak. De boosdoener in dit geval was de luchtbehandelingskast (LBK) op het dak van het museum.

Een tegenslag voor het museum, die ons belden voor een tijdelijke oplossing totdat het eigen systeem was gerepareerd. We rukten meteen uit met een 200 kW chiller in sleeptouw. Deze machines zijn aan te sluiten aan bestaande gebouw-gebonden systemen, wat ze uitermate flexibel en breed inzetbaar maakt. De verbinding tussen de chiller en het bestaande systeem werd gemaakt met 3-duim hydraulische GKW leidingen die via de trapsteiger naar het dak werden geleid. Verse, koele lucht stroomt via het systeem naar binnen en het museum kon zoals gepland weer bezoekers ontvangen.

Op de vrachtwagen (zie foto) zijn naast de chiller (aan de achterkant van de vrachtwagen) ook 2 massieve ASF 520 ventilatoren te zien (aan de voorkant). Een groot distributiecentrum nabij kampte namelijk zelf ook met een probleem— het wordt er overdag binnen veel te heet tijdens de hetere zomerdagen. Het idee ontstond om, met name in de avond- en nachturen, de koelere buitenlucht in het gebouw, naar binnen te blazen. Dit zorgde voor een accumulatie van koelere lucht binnen het gebouw, en zodoende, voor een behagelijkere temperatuur overdag. Het distributiecentrum is alleen maar betroffen tijdens de extreemste warme dagen en dus is een kost-efficiënte oplossing met industriële ventilatoren, zoals deze, een optimale keuze in deze situatie.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bel ons op 0800 15010 voor vragen of meer informatie. Wij horen altijd graag van u.