Serverruimte op Overdruk

Vanwege gepland onderhoud aan de bestaande apparatuur huurde een bedrijf in de buurt van Sint-Truiden onlangs een oplossing in bij Andrews Sykes om haar serverruimte tijdens deze periode toch in perfecte omstandigheden te kunnen laten functioneren. Het bedrijf besloot over te gaan tot de huur van een stofafzuiger en een filterbox, zodat de vaste installatie tijdelijk zonder problemen kon worden vervangen.

De lucht die in de serverruimte wordt geblazen, wordt eerst door de filterbox geleid. Op die manier weet men zeker ongewenste dampen, geuren, stof en andere materialen niet in de ruimte terecht zullen komen. Deze verse lucht wordt met behulp van de stofafzuiger met overdruk in de ruimte geblazen, waardoor er geen andere lucht via kieren, gaten en andere ventilatiemogelijkheden de ruimte in kan komen. Op deze manier wordt een duurzaam behoud van de servers gegarandeerd.

De klant was uiterst tevreden met deze tijdelijke opstelling en gaf aan dat zij in de toekomst zeker weer gebruik zullen maken van deze tijdelijke oplossing, wanneer de situatie zich nogmaals voordoet.