Verwarming én Ontvochtigingscombinatie bij renovatie van legerbasis

Bij renovatie- of bouwwerkzaamheden is het cruciaal dat er goed wordt geanticipeerd op bepaalde omstandigheden tijdens sommigen werkzaamheden, om er voor te zorgen dat alles naar behoren verloopt. Het droogproces van bijvoorbeeld de verf op de materialen is daar één van — er zijn voorzorgsmaatregelen die getroffen moeten worden om onaangename verrassingen te voorkomen.

In de winterperiode variëren de temperaturen vaak en behoort ook de luchtvochtigheid tot een van de aspecten waar rekening mee gehouden moet worden. En projecten waar dus materialen gedroogd moeten worden, zoals verf bijvoorbeeld, hebben baat bij apparatuur om dit te versnellen.

De kwaliteit van de verf wordt hierdoor niet aangetast, mits er gezorgd wordt voor een adequate thermische omgeving.

Een legerbasis in het oosten van het land contacteerde ons om juist hiermee te assisteren; de droogfase van uitgebreide schilderwerken op de basis.

De oplossing voor de klant

Onze technische staf heeft ruime ervaring met diverse soortgelijke projecten, en onderscheidt zich hiermee van vele van onze directe concurrenten. Het stelt ons team in staat de meest toepasselijke en kost-efficiënte oplossingen voor te stellen. Vanwege de specifieke behoeftes van de locatie werd eerst een elektrische kachel DE 190 geïnstalleerd om de omgeving te verwarmen. Een adequate warmtebron voor dit soort toepassingen is uiterst doeltreffend, én, aangezien dit een elektrische oplossing is, is deze zeer snel te installeren, ondanks een grote verwarmingscapaciteit van 42 kW.

Naast de reeds genoemde elektrische verwarming, was voor deze toepassing ook een ontvochtigingsoplossing nodig. In de ruimte moest een bepaalde relatieve vochtigheidsgraad van maximaal 60% worden gehandhaafd. De oplossing die werd voorgesteld om dit te bereiken was het adsorptie-ontvochtigingstoestel KT 2000. Een adsorptie-ontvochtiger is zeer effectief bij lage temperaturen, en onder deze omstandigheden, de meest gepaste oplossing, die in staat is oppervlakten tot 7.000 m2 te drogen. De kern van de effectiviteit van deze oplossing, is dan ook de combinatie van deze twee units.

Contact

Als de Belgische marktleider in klimaatverhuur staat wij altijd paraat voor u, en beantwoorden wij dan ook graag uw vragen. Voor al uw verwarming-, ontvochtiging-, of drogingsbenodigdheden, kunt u ons gratis bellen op 0800 150 10 ☎️ of direct dit online contactformulier invullen.